КОМУНАЛЕЦ СО „ГЕНЕРАЛКА“ НА ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА ВО СТРУМИЦА ВО ПРЕСРЕТ НА ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК МИТРОВДЕНСКА ЗАДУШНИЦА!

ноември 4, 2022

Во пресрет на верскиот празник Митровденска задушница ЈПКД Комуналец изврши генерално чистење на просторот околу и во Градските гробишта. Се известуват сите посетители кои ќе ги посетат Градските гробишта со своите автомобили дека ке има еднонасочен влез на движење , поточно влезот на автомобили ќе биде на предниот влез на гробиштата откај Струмица а излезот на возилата ќе биде исклучиво на задниот излез од гробиштата накај Баница. На овој начин ке се намали сообраќајниот метеж кој се создава при големо присуство на автомобили. Секако апелираме и за совесно однесување, неуништување на урбаната опрема како и неоставање на отпадоци се со цел за почиста средина.

НА СЛЕДНИОТ ЛИНК ПОВЕЌЕ ФОТОГРАФИИ: https://www.facebook.com/komunalec.strumica/posts/pfbid0s11Sd7aA3tUjmAG3NadQH5ZtYi1g6ZZV16eXei8637FgZuL41ggXEaRZ3f5r5q4Ll

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ