„КОМУНАЛЕЦ“ ГО ЧИСТЕШЕ ОТПАДОТ ОКОЛУ ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА ПРЕД ДУХОВДЕН!

јуни 19, 2021

Одделениjaта “Комунална Хигиена“, “Одржување и управување со градските гробишта“, “Одржување и управување со јавно зеленило“ и секторот “Механизација“ при ЈПКД “Комуналец“ пред започнувањето на верскиот празник Духовден започнаа со чистење околу влезовите и во градските гробишта. Со чистењето е опфатен целиот комплекс и се исечени гранките на дрвјата, околината околу гробните места и патеки се чистат од треви, и други остатоци. Апелираме до сите посетители на совесно однесување и неуништување на урбаната опрема како и внимателност при палењето и горењето на свеки.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: