„Комуналец“ ги чисти населените места Костурино и Водоча

јули 10, 2018

Вработените во одделението „Комунална хигиена“ во Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, денеска, вршеа генерално чистење во населеното место Костурино. Се собираше отпадот, косеше тревата, се метеше, а се уредуваа и пешачките зони. Според Бранко Горѓиев, раководител на „Комунална хигиена“, чистењето се врши согласно годишниот план за генерално чистење на населените места во општина Струмица. Освен во Костурино, денеска започна, а утре треба да заврши, генералното чистење и во населеното место Водоча.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: