strumica denes logo

ИЗВРШЕНА Е ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД СТРУМИЦА – ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ ОД КОРОНА ВИРУСОТ!

Автор:

Датум:

март 17, 2020

Категории:

Екологија

Автор:

Датум:

март 17, 2020

Категории:

Екологија

Општина Струмица со сите свои ресурси е вклучена во спречувањето на ширењето на корона вирусот и заштита на здравјето на граѓаните.
Од раните утрински часови машински и рачно е извршена дезинфекција на градскиот плоштад и останатите големи јавни површини, најфреквентните сообраќајници во градот и комплетната урбана опрема. Дезинфекцијата ја извршија ЈПКД „Комуналец“ и Територијалната професионална противпожарна единица, а истата ќе продложи и во наредните денови.

Здравјето пред се.