Крцкава однадвор, а мека и сочна одвнатре, оваа чоколадна торта која се топи во уста ќе ви биде омилен десерт летово.
Ги обожаваме рецептите кои се подготвуваат брзо и лесно, а резултатот е и повеќе од задоволувачки.
Ова е најбрзата чоколадна торта, која малку наликува на топло-ладно колач.
По желба можете да ја декорирате и со сладолед.
Потребни состојки:
- 145g солен путер, стопен
- 360g шеќер
- 120g брашно
- 60g какао
- 3 големи јајца, малку изматени
- шеќер во прав (по желба за наросување на крај)
Начин на подготовка:
- Во сад, додавајте ги состојките редоследно и мешајте додека смесата не се соедини.
- Истурете ја смесата во калап со средна големина, а претходно намрсете ја површината во која ќе печете.
- Печете на 160°С со вклучен вентилатор, околу 30-35 минути или додека кората не стане крцкава, а внатрешноста да е уште мека.
- По желба, наросете ја тортата со шеќер во прав.