Двојно намалено нивото на реката Струмица кај Ново Село

август 22, 2019

Двојно е намалено нивото на реките Црн Дрим кај Ложани, Струмица кај Ново Село, Пчиња кај Пелинце и Лепенец кај Скопје, во однос на просекот за август.

Пониски водостои се регистрирани , Вардар кај Јегуновце и кај Велес и Крива Река во Крива Паланка, а повисоки на Вардар кај Демир Капија, Брегалница кај Штип и Црна Река кај Новаци.

Водостојот на Дојранското Езеро е минимално зголемен споредено со августовскиот просек, а во рамки на просекот се Преспанското и Охридското Езеро.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: