strumica denes logo

Хитлер во Струмица?

Автор:

Датум:

март 7, 2018

Категории:

Забава

Автор:

Датум:

март 7, 2018

Категории:

Забава

Хитлер бил во Струмица. Доколку може да се потпреме на сценариото на руската екранизација на биографијата на Баба Ванѓа, Хитлер во 1941 година ја посетил Струмица. На патот кон Солун вршејќи инспекција Хитлер ја посетил Баба Ванѓа во Струмица. Стумица денес истражуваше околу нејзиното живеалиште и ако се суди според фактите овој настан би требало да се одигра некаде во близина на месноста Свети Петнаесет. Струмичани самите му помагале на составувачите на сценариото за овој филм. Многу од сведоштвата се автентични иако исказите за едно сценарио за филм не мора да бидат секогаш реални.

hitler-1