Home

Perdormire

Tag - ЗЕМЈОТРЕСИ

Хроника

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО 1931 ГОДИНА СТРУМИЦА И ОКОЛИНАТА БИЛА ПОГОДЕНА ОД СИЛНИ ЗЕМЈОТРЕСИ КОИ ПРЕДИЗВИКАЛЕ ОГРОМНА МАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА И ЧОВЕЧКИ ЖРТВИ!

На 6 и 7 март Македонија ја погодиле два силни земјотреса кои, покрај човечки жртви, предизвикале и огромна материјална штета. Епицентарот на овие земјотреси...