strumica denes logo
Задушница

март 2, 2019

Денеска е задушница – Запалете свеќа за оние кои не напуштиле!

Се верува дека свеќата запалена на овој ден гори сè

Види повеќе

ноември 3, 2018

ГОЛЕМ И ТЕЖОК ПРАЗНИК: Денеска е Задушница, сеќавање на починатите – никако не ја правете оваа грешка

Православните христијани денеска ја одбележуваат Митровденската задушница во знак на

Види повеќе