Home

Perdormire

Tag - петровден

Празници

Денеска е голем празник, за многу години: Православните Христијани ја празнуваат Света Петка!

Денеска се празнува Преподобна Параскева-Петковден. Во народот позната како света Петка. Родена е кон крајот на деветиот или пак на почетокот на десетиот век...