strumica denes logo
име

август 15, 2019

ТАЈНАТА ЗА ПОТЕКЛОТО НА ИМЕТО НА СЕЛО АНГЕЛЦИ

На само 7 километри од Струмица, во составот на општина

Види повеќе

февруари 7, 2019

Како настанало името на струмичкото село Колешино?

Постојат две легенди околу името на селото. Според првата селово

Види повеќе

јануари 15, 2019

Знаете ли од каде потекнува името на Бежанската маала?

Бежанската маала, уште наречена и „Егејско маало“  се наоѓа во горниот

Види повеќе