Home

Perdormire

Tag - голем празник

Култура

ЗА МНОГУ ГОДИНИ: Денеска е голем и тежок празник – Свети Архангел Михаил: Ги штити верниците, ги казнува неверниците!

Архангел Михаил е водачот на небесните војски кој секогаш се јавувал на местата на кои се појавувала Богородица, така што претставува небесна сила и заштита на...

Празници

ГОЛЕМ И ТЕЖОК ПРАЗНИК: Денеска е Задушница, сеќавање на починатите – никако не ја правете оваа грешка

Православните христијани денеска ја одбележуваат Митровденската задушница во знак на сеќавање на починатите. Црквата пропишала посебни денови – задушници...