strumica denes logo
добитник

април 6, 2019

КИРО ДОНЕВ ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА ГОЛЕМИОТ ПРИНЦ!

Македонскиот писател за деца и млади Киро Донев е годинашен

Види повеќе

август 30, 2018

Струмичанецот Митко Гогов е добитник на наградата Енхалон на 57-те Струшки вечери на поезијата

На традиционалното читање „Ноќи без интерпункција“ за најдобра песна прочитана

Види повеќе