strumica denes logo
Апостол

февруари 28, 2019

Денеска го празнуваме Светиот апостол Онисим!

Еден од седумдесетмината апостоли. Му беше роб на Филимон, човек

Види повеќе

октомври 4, 2018

4 октомври – Ден на Светиот апостол Кодрат

Ден од Седумдесеттемина. Ученик на големите апостоли. Го проповедаше Евангелието

Види повеќе