Home

Perdormire

Tag - Амбасадор

Струмица

АМБАСАДОРОТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ЈА ПОСЕТИ СТРУМИЦА: ПРЕД БИСТАТА НА ЈУРИЈ ГАГАРИН ОДБЕЛЕЖАНИ 58 ГОДИНИ ОТКАКО СОВЕТСКИОТ СОЈУЗ ГО ЛАНСИРАШЕ ПРВИОТ ВСЕЛЕНСКИ БРОД!

Во посета на општина Струмица денеска беше амбасадорот на Руската федерација, Сергеј Баздинкин. По повод 58 години од кога Советскиот Сојуз го лансираше првиот...