strumica denes logo
1 октомври

октомври 7, 2018

7 октомври – Ден на Светата првомаченичка Текла рамноапостолна

Родена е во Иконија, од родители прочуени, но незнабошци. Како

Види повеќе

октомври 1, 2018

Денеска е 1 октомври и според православниот календар го празнуваме Свети Евмениј

Од младоста сесрдно одеше по Христа, ослободувајќи се од двете

Види повеќе