strumica denes logo
1 ноември

ноември 2, 2018

1 ноември – Ден на Светиот великомаченик Артемиј

Овој славен светител беше родум Мисирец и прв војвода на

Види повеќе

ноември 1, 2018

1 ноември – Ден на Светиот пророк Јоил

Втор по ред од малите Пророци, Св. Јоил беше син

Види повеќе