strumica denes logo

ПОВТОРНО ПОСКАПУВАЊЕ НА ГОРИВАТА ВО МАКЕДОНИЈА – ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКУ ЌЕ ЧИНАТ ОД УТРЕ!

Автор:

Датум:

јануари 3, 2023

Категории:

Економија

Автор:

Датум:

јануари 3, 2023

Категории:

Економија

Според најновите одлуки на РКЕ ова ќе бидат новите цени на горивата од полноќ:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 79,00 (денари/литар)

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 81,00 (денари/литар)

– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 81,50 (денари/литар)

– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 80,00 (денари/литар)

– Мазут М-1 НС – 40,655 (денари/килограм)