Поскапуваат цигарите во Македонија – За неколку години се очекува една кутија да чини и до 300 денари!

март 13, 2019

Нова тура поскапување на цигарите во Македонија. Од минатата недела, во продавниците поголемиот број брендови цигари се продаваат за околу 5 денари поскапо. Граѓаните велат дека поскапо плаќаат за брендовите Вест, Родео и Бос. Се уште нема информации за поскапување на други брендови на цигари. Согласно планот за зголемување на акцизите, за неколку години се очекува кутија цигари за чини скоро 300 денари.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: