ПО СОСТАНОКОТ ВО СТРУМИЦА, ПОСТИГНАТ ДОГОВОР ЗА ЦЕНАТА НА ПРОЛЕТНАТА ЗЕЛКА!

април 5, 2018

Надминати се недоразбирањата за цената на пролетната зелка меѓу земјоделците и откупувачите- информира ресорното министерство.

По одржаниот состанок во Струмица, постигнат е начелен договор, откупната цена да се движи од 20 до 25 денари за килограм, во зависност од движењата на светските пазари.

Земјоделците посочиле дека нема да протестираат. Ќе се формира група составена за следење на откупот на земјоделските производи, за да нема манипулации.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ