Човекот со натпросечна интелегенција Елон Маск, подготвен да донира 6 милијарди долари за борба против гладот во светот!

ноември 18, 2021

Најголемиот ум во 21 век, човекот со натпросечна интелегенција Елон Маск, неодамна изјави дека е подготвен да донира 6 милијарди долари за борба против гладот во светот. Маск напиша дека тоа ќе го направи со тоа што ќе продаде дел од акциите на една од неговите компании „Тесла“. Инаку, ова не е прва хуманитарна акција во која тој и неговите компании учествуваат.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: