КОСТАДИН КРЕЧЕВ: Еден леб, кило сирне и кило френки е 700 денара – Кој сака нека честите!

септември 19, 2022

Европски цени на храната, но со македонски плати. Драстичното покачување го коментираат и струмичани секојдневно на социјалните мрежи. Во продолжение во оригинална верзија фејсбук статусот на Костадин Кречев:

„1 леб + кило сирне + кило френкички = 700 денара (11.38 евра). Кој сака нека честите, успејааме од најскромното јадене низ историјата на нашта држава да напрааме луксуз и во догледно време 70 посто од народо да неможе да си го приуште, бандите ненаситни уништиите се за 30 години постоене на таа држава криминалци со тапии гладни боси и жедни дојдеете на функции излезеете милионере угледни бизнисмене пинци покондурени.“

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: