КОНЕЧНО: Пуштен во употреба експресниот пат Штип-Радовиш!

јуни 4, 2021

Пуштен во употреба експресниот пат Штип – Радовиш.

Првата делница од експресниот пат Штип-Радовиш во должина од 23 километри денеска е пуштена за сообраќај.

На делницата се изградени четири клучки: Штип -Југ, клучка Долани, Лакавица и клучка Бучим. Изведени се седум натпатници и потпатници, како и 11 мостови од кои еден е со должина од 322 метри. Коловозот е со ширина од 12,5 метри.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: