Home

Perdormire
Спорт

Започна европското карате шотокан првенство во Скопје, 1500 каратисти се борат за медали

Home

Денеска започна Европското карате шотокан првенство во Скопје (во Борис Трајковски/А1 арена) на кое учествуваат над 1500 натпреварувачи од 20-тина земји од Европа.

Во Скопје пристигна и претседателот на Светската отокан организација Есад Делихасан кој воедно е и претседател на Турската и на Балканската ВКФ федерација.

Најмногу натпреварувачи пријавиле Романците – 390, Македонија – 146, Турција – 86, Бугарија -72 итн.