Home

Perdormire
Спорт

ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА НА СТРУМИЧКАТА КОШАРКА: Доделени првите стипендии за најдобрите шест играчи од младинските категории!

Home

Претседателот на МВП Академија Сашо Масев на својот официјален фејсбук профил напиша дека за прв пат во историјата на клубот и воопшто во историјата на струмичката кошарка се доделени стипендии за најдобрите шест играчи од младинските категории.

„За првпат во историјата на нашиот клуб и за првпат во историјата на струмичката кошарка доделени првите стипендии за најдобрите шест играчи од младинските категории. Годинава како Претседател на клубот одлучив најдобрата генерација и онаа која во најдобро светло и на најдобар начин ја промовира струмичката кошарка, генерацијата која 3 години беше дел од најдобрите 4 екипи во Македонија, да биде целосно ослободена од плаќање на чланарина, а 6 деца секој месец да добиваат стипендии согласно залагањето, редовноста и посветеноста во рамки на тренажниот и натпреварувачкиот процес. Нека ова биде поттик и мотивација за сите деца и за сите генерации! Се гордеам со сите вас! ❤❤❤“ – напиша тој.

Инаку, Тренерскиот тим на МВП Академија го сочинуваат : Ики Христов, Здравко Јовановски, Васко Глигоров! Во клубот членуваат 120 дечиња распоредени во повеќе категории и е единствен тим кој работи и со девојчиња!