ВО СТРУМИЦА СЕ ОДИГРА ТРЕТИОТ ПО РЕД „РАПИД ГРАН ПРИ“ ТУРНИР ВО ШАХ!

март 28, 2023

Викендов, во просториите на Шаховски Клуб ЦАРЕВИ КУЛИ, се одигра третиот по ред РАПИД Гран Прин 2023 турнир, формат 10+5, на кој тројцата најдобро пласирани беа:

1. Панче Шарламанов (6 од 7 поени)
2. Стојан Темелковски (5,5 од 7 поени)
3. Борис Калев (5,5 од 7 поени)

Христијан Попов освои 4 од 7 поени и беше најдобро пласиран малолетник.

Ова е и линкот до конечната табела од третото коло:
https://swisssystem.org/…/af7f9fbf9ce347018f213cc46d4cc496

После одиграните три кола, според бројот на освоени поени, првите три места ги држат:

1. Панче Шарламанов (20 поени)
2. Димитар Глигоров (16 поени)
3. Наце Дробаров (16 поени)

Најдобро пласиран малолетник е Христијан Попов кој е на 14-то место со 11,5 освоени поени.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: