Perdormire
Спорт

УЧИЛИШНИОТ КОШАРКАРСКИ ТИМ НА СОУ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“ ЌЕ ЈА ПРЕТСТАВУВА СТРУМИЦА НА ЗИМСКИТЕ НАТПРЕВАРИ!

Вчера во спортската сала на СОУ „Никола Карев“ во Струмица се одржаа општинските натпревари во кошарка за средните училишта во машка конкуренција.

Училишниот кошаркарски тим на СОУ „Јане Сандански“ успешно ги совлада екипите на останатите струмички средни училишта и се пласираше да ја претставува Струмица на зимските натпревари.

Тренер на ткошаркарскиот  тим е професорот Атанас Цикарски.

Резултати:

СОУ „Никола Карев“ 41 – 51 СОУ „Јане Сандански“

СОУ „Јане Сандански“ 56 – 24 СОУУД „Димитар Влахов“