strumica denes logo

СТРУМИЧКА ЛЕГЕНДА: Коце Костадинов, легендарен голман на Беласица во периодот од 1964 до 1972 и 1976 до 1978 година!

Автор:

Датум:

мај 7, 2023

Категории:

Спорт, Струмица

Автор:

Датум:

мај 7, 2023

Категории:

Спорт, Струмица

Во 12 сезони поминати во Беласица, има забележано вкупно 166 настапи на официјални натпревари, а има и постигнато и еден гол.

Во Тиверија настапувал во периодот од 1972 до 1975 година, во тие три и пол сезони забележува 85 настапи на официјални натпревари.

Вкупно 251 настап за двата струмички клуба и заедно со Д. Георгиев и М. Илиев, се троицата голмани со најмногу настапи за двата клубови заедно.

На крајот на 60-тите и почетокот на 70- те години бил сметан за еден од најдобрите голмани во Македонија.

ИЗВОР: FK Belasica 1956-2006