strumica denes logo

СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ КАЈ „МОНОПОЛО“ Е ВО ЗАВРШНА ФАЗА – ГРАЃАНИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ОДЛИЧЕН ТЕРЕН ЗА СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ!

Автор:

Датум:

април 7, 2021

Категории:

Спорт, Струмица

Автор:

Датум:

април 7, 2021

Категории:

Спорт, Струмица

Коста Јаневски – градоначалник на општина Струмица:

⚽️🏀По асфалтирањето со два слоја асфалт на спортското игралиште во четвртата урбана заедница, вчера и денеска се поставуваа конструкциите за кошеви, стативи и рефлектори.
⛹️‍♀️⛹️Во следните денови ќе се изврши и бојадисување на површината со акрилен завршен слој.
🙋‍♀️🙋Граѓаните од оваа урбана заедница ќе имаат одличен терен за спортски активности.