Home

Perdormire
Спорт

ЧЕСТИТКИ: МАЛИОТ СТРУМИЧАНЕЦ АЛЕКСАНДАР АРАПОВ Е ДРЖАВЕН ШАМПИОН ВО КИК-БОКС!

Home

Малиот струмичанец Александар Арапов е државен шампион во кик-бокс! Арапов е 7 – годишно момче, кое е ученик во СОУ „Видое Подгорец“ во Струмица. Ученик е во второ оддление, а своето слободно време го поминува тренирајќи кик – бокс. Овој спорт има повеќе дисциплини, а тој се натпреварува во две – point fight и кик лајт. Исто така, се има натпреварувано и во санда борби (тоа е кинески бокс), како во Македонија, така и во Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска. Честитки!