strumica denes logo

(ВИДЕО) Најдобрата македонска фудбалерка Наташа Андонова им ја претстави Македонија и Струмица на навивачите на Барселона

Автор:

Датум:

март 7, 2018

Категории:

Спорт

Автор:

Датум:

март 7, 2018

Категории:

Спорт

Наташа Андонова, најдобрата македонска фубалерка им ја претстави Македонија на навивачите на Барселона, во интервју за клупската телевизија. Андонова во петминутното интервју зборува за убавините на Македонија, за родниот град Неготино, за Струмица, Скопје, традициите во нашата држава за Велигден и за Божиќ, за традиционалните јадења, но и за македонската азбука и кирилицата.

Најдобрата македонска фудбалерка со ова на најубав начин ја промовираше земјава пред милионите навивачи на Барселона, не само во Каталонија, туку и низ целиот свет.

https://www.facebook.com/FCBfemeni/videos/1647857988623117/?t=16