strumica denes logo

КАРАТЕ КЛУБ ШИХАН-СТРУМИЦА ГИ СОБРАА МЕДАЛИТЕ НА ДРЖАВНИОТ ШАМПИОНАТ НА МАКЕДОНИЈА!

Автор:

Датум:

април 16, 2018

Категории:

Спорт

Автор:

Датум:

април 16, 2018

Категории:

Спорт

Карате клуб-Шихан од Струмица, на 15.05.2018 учествуваа на државниот шампионат на Македонија кој се одржа во Скопје!Од традиционалното карате за сениори-младинци-јуниори и кадети  тие се вратија со повеќе медали:

Александра Стојановска- 12 години освоено прво место

Снежана Пеливанова-13 години освоено второ место

Невенка Малинова- 12 години освоено трето место

Панче Шарламанов- 11 години освоено второ место

Учество зедоа и Максим Илиев и Ристе Тодоров.