СТРУМИЧАНКАТА АНАСТАСИЈА ЏОРЛЕВА ЈА ОСВОИ ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА: ПРВО МЕСТО НА ТРКА ВО КУКУШ НА ДОЛЖИНА ОД 11 КМ!

јуни 28, 2022

Нашата струмичанка Анастасија Џорлева ги спои љубовта кон планината и трчањето во едно и го освои првото место на трката во Кукуш, поранешна Егејска Македонија, денешна Република Грција.

Џорлева го освои првото место во категоријата жени на возраст од 18-30 години на должина од 11 км.

„Не само што јас сум горда, туку ги направив горди и моите предци Бежанци од Кукуш“ – напиша Анастасија на нејзиниот фејсбук профил.

Честитки Анастасија.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: