Home

Perdormire
Спорт

ГОЛЕМ УСПЕХ ЗА СТРУМИЧКИТЕ КАРАТИСТИ ОД „ШИХАН“ : СТРУМИЧАНКАТА АЛЕКСАНДРА СТОЈАНОВСКА Е ШАМПИОН ВО КАДЕТИ, А МАКСИМ ИЛИЕВ ОСВОИ ТРЕТО МЕСТО НА МЕДИТЕРАНСКИОТ ШАМПИОНАТ!

Home

Голем успех за струмичките каратисти од карате клубот „Шихан“ кој учествуваа со четворица натпреварувачи за репрезентацијата на Македонија во традиционално карате на медитерантскиот онлајн шампионат во кати.

Струмица доби еден шампион во кадети, односно Александра Стојановска го освои првото место.

Максим Илиев на истиот шампионат освои трето место во кадети.

На натпреварот учесвуваа и Спасе Стојанов и Јане Бургов во сениорска категорија. Честитки до сите!