НАЈАВЕНИ СУБВЕНЦИИ ЗА СМЕТКИТЕ НА СТРУЈА!

септември 29, 2022

Темата на вечерашната вонредна прес-конференција е енергетската криза. Во однос на електричната енергија, пак, 85 .000 потошувачи ќе добиваат субвенционирана електрична енергија во износ од 80 проценти. Ќе се субвенциуонираат и сите училишта и здравствени установи со поповолна цена за електрична енергија.

На новинарски прашања Ковачевски рече дека се преговара со Србија за набавка на гас за работа на нашата гасна централа, а тимовите се во тек на преговори. Србија треба финално да каже кој е нивниот став за размена на гас за електрична енергија.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: