ШЕСТ НОВИ ПРАТЕНИЦИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА – ДЕЛ ОД НИВ Е И СТРУМИЧАНКАТА ЉУБИЦА СПАСОВА!

ноември 5, 2021

Собранието денеска на пленарна седница треба да ги верификува мандатите на новите пратеници откако неколкумина народни избраници станаа градоначалници на локалните избори што завршија во неделата.

Локалните избори 2021 донесоа промени во собранискиот состав откако четворица пратеници победија во првиот круг од изборите. Тоа се Костадин Костадинов од СДСМ, кој сега е градоначалник на Струмица. На негово место треба е Љубица Спасова со реден број 12 од листата на партијата на минатите избори.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: