Home

Perdormire
Василево Струмица Хроника

ПОЖАР ВО ВАСИЛЕВО – СТРУМИЧКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ СПРЕЧИЈА ШИРЕЊЕ НА ОГНОТ!

Home

⚠️ Денес, (четврток) 20.10.2022 година во 10.40 часот, во с.Василево, ТППЕ Струмица со 4 ПП возила и 9 пожарникари – спасители интервенираше на гасење на запален кров и спрат од куќа. Со големи напори е спречено ширењето на пожарот на другиот дел од куќата и соседните објекти. Пожарот е целосно ликвидиран во 12.10 чадот.

Во случај на пожар или друга елементарна непогода повикај:
⚠️➡️ 1️⃣9️⃣3️⃣ Противпожарна единица