strumica denes logo

ЗОРАН ЗАЕВ ЗА БОЖИК НА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЈА ВO МАНАСТИРОТ ВО ВОДОЧА!

Автор:

Датум:

јануари 7, 2019

Автор:

Датум:

јануари 7, 2019

Премиерот на Република Македонија-Зоран Заев, утрово присуствуваше на божествената литургија во црквата Св.Леонтиј, во манастирот во Водоча.

„На Божик, во храмовите се потсетуваме да ги отвориме срцата за да ја примиме радоста од Христовото раѓање којашто нѐ исполнува во овие свечени денови. Радоста да им ја посакаме и подадеме и на другите, блиските, најсаканите, и заедно да го преобразиме злото во добро. Христос се роди!“-напиша тој на неговиот официјален фејсбук профил.