ЖИТЕЛИ ОД ТУРСКОТО МААЛО ВО СТРУМИЦА: ЌЕ СОБИРАМЕ ПОТПИСИ, НАШИТЕ ДЕЦА БИДЕЈЌИ СЕ ТУРЦИ НЕ МОЖАТ ДА ИЗЛЕГУВААТ ПО КАФИЧИТЕ И РЕСТОРАНИТЕ!

февруари 13, 2021

Жителите од Турското Маало утре ќе собираат потписи кои ќе бидат доставени до општина Струмица бидејќи постојано во некои кафичи и ресторани биле дискримирани дека се турци и не им било дозволено да излегуваат таму. На социјалната мрежа фејсбук, деновиве можат да се забележат повеќе објави во кои се наведува дека и тие се од крв и месо и се луѓе како останатите и не прават никому ништо лошо.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ