Perdormire
Струмица

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД КУКЛИШ СО ПИСМО И БАРАЊЕ ДО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ПО ОДЛУКАТА ЗА ОТКУПНАТА ЦЕНА НА ПРОЛЕТНАТА ЗЕЛКА!

Home

Земјоделците од Куклиш денеска испратија писмо и барање до министерството за земјоделие по одлуката за откупната цена на пролетната зелка.

Во продолжение проследете го текстот:

Ние рано градинарите од с. Куклиш Струмичко, веруваме дека и другите рано градинари од регионот и по широко се среќаваме со потешкоти и нерегуларности со пласманот и цената на нашите рано градинарски култури како што во моментот е пролетната зелка.

Поголем дел од нашите производи се извезуваат директно од откупните центри кои моментално повеќето од нив не ја сообираат пролетната зелка а дел од нив ја откупуваат за 10 денари по килограм кое е 5 денари по малку од зададената цена од министерството за земјоделие и требаше да биде применувана се до 20 април.

Ние го повикуваме Министерот и заменик Министерот за МЗШВ да превземат мерки во најбрз можен период.