Заврши реновирањето на училиштето во Висока Маала!

март 10, 2023

Славе Андонов, градоначалник на општина Василево:

🤝 Со средства од Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği од Турција и обезбедените средства од општина Василево училиштето доби целосно нов изглед.

🧑‍🏫 Нашата мисија е да обезбедиме подобри услови за учениците .

🏢Реновирањето на училиштето во Висока Маала опфати реконструкција на кровот,нови клупи,столови,нов под во училниците, нови училишни тоалети,нови печки за загревање на училниците .

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

СЛИЧНИ ВЕСТИ