ЗАПОЧНИ СВОЈ СОПСТВЕН БИЗНИС: ОБЈАВЕН ЈАВЕН ПОВИК ЗА МЛАДИ ПРЕТПРИЕМАЧИ ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА!

јануари 11, 2022

Градоначалникот Костадин Костадинов објави Јавен повик за пријавување и вклучување на 20 млади невработени лица од Општина Струмица во процесот на зајакнување на нивните капцитети заради започнување на свои сопствени бизниси во 2022 година.

Целта на оваа буџетска поддршка е да се поттикнат и охрабрат младите невработени лица да се вклучат во процесот за да изградат соодветни лични капацитети за развивање на своите бизнис идеи во реално остварливи бизнис планови со кои ќе може да започнат свои бизниси. Со тоа добиваат можност за користење на општинска финансиска поддршка и воедно да се оспособат за аплицирање и користење на мерките на Владата на Република Македонија преку Агенцијата за вработување, подрачна единица во Струмица.

Јавниот повик за пријавување е во тек и ќе трае до 20 јануари, а повеќе информации на официјалната веб страница на општина Струмица https://strumica.gov.mk/

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: