strumica denes logo

ЗАПОЧНА СО РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЕКТОТ ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ОКОЛИНАТА ВО БЛИЗИНА НА МАНАСТИРОТ СВ. „ЛЕОНТИЈ“ ВО ВОДОЧА!

Автор:

Датум:

мај 8, 2020

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 8, 2020

Категории:

Струмица

Денес, започна со реализација проектот за уредување на околината во близина на Манастирот Св. „Леонтиј“ во Водоча кој е во целост финансиран од Европската Унија.

Во рамки на проектот е предвидено изградба на парк во близина на манастирот, уредување на влезот на населеното место Водоча и изградба на патека до помошните објекти на манастирот.

Општина Струмица продолжува да ги користи сите расположливи фондови на Европската Унија за развој и подобрување на инфраструктурата во близина на туристичките локалитети и културно – историските знаменитости.

Погледнете ја видео анимацијата со активностите кои ќе бидат реализирани со финансиска поддршка на ИПА Програмата за прекугранична соработка 2014 – 2020.