strumica denes logo

ВО СТРУМИЦА ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЛИЦИСКАТА ПРЕВЕНЦИЈА!

Автор:

Датум:

декември 11, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

декември 11, 2019

Категории:

Струмица

Одбележан денот на полициската превенција, Отсекот за превенција при СВР Струмица по повод Денот на полициската превенција, вчера реализираше активности во партнество со ОСБСП Струмица и РСБСП во рамките на кампањата “Безбедни училишта-безбедни првачиња” и проектот “Безбедно од домот до училиштето“,-во три основни училишта и тоа: “Св.Кирил и Методиј” с.Дабиља, “Маршал Тито” и “Никола Вапцаров”каде на околу 200 дечиња им беа поделени флуоросцентни елечиња, истовремено беше спроведена и презентација преку која првачињата од страна на полициски службеници беа запознаени со сообраќајните знаци, правила и прописи.