ВО СРЕДА ПОВТОРНО ПРОТЕСТ НА ПЛОШТАДОТ ВО СТРУМИЦА: СТОП ЗА РЕФОРМИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО, УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА!

мај 23, 2021

УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА:

ПОЧИТУВАНИ:
ПРОТЕСТОТ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО СРЕДА 26 МАЈ, НА ПЛОШТАДОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО СТРУМИЦА

Протестот е против предложениот нацрт Закон за учебници и наставни материјали во основното и средното образование
Ќе ве замолам да ги почитувате мерките и протоколите за активности во услови на пандемија.
Ќе ве замолам протестите да течат мирно, со позитивни пораки и без говор на омраза.
Ќе ве замолам да ги отфрлите сите партиски, политички, верски, национални поделби и убедувања.
Ќе ве замолам да излеземе сите заедно единствено и само во интерес на нашите деца и да се избориме ЗАЕДНО против ова наметнато зло.

СО КНИГА ВО РАКА И ТРАНСПАРЕНТИ!!!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ