ВО КОСТУРИНО УТРЕ ЌЕ БИДЕ ЗАПАЛЕН ГОЛЕМИОТ ТРАДИЦИОНАЛЕН ВАСИЛИЧАРСКИ ОГАН!

јануари 12, 2023

Ве известуваме дека на ден 13.01.2023 – петок, со почеток во 17:00 часот ќе биде запален традиционалниот Василичарски оган во с. Костурино, со сите нивни адети. 🥖🔥🍶🍻

Настанот како и секогаш е од отворен карактер и ќе се одвива на Глигорово место, пред црквата Св. Димитрија ✝️

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: