ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДОНЕСЕ НОВА ОДЛУКА: 30 денари од вакциниран пациент за матичните лекари кои ќе стигнат до 70% имунизирани пациенти!

ноември 30, 2021

30 денари од вакциниран пациент за матичните лекари кои ќе стигнат до 70% имунизирани пациенти, велат од Владата.

Во насока на стимулација на интересот за вакцинација за заштита од КОВИД-19 и за спречување на ширењето на пандемијата, Владата денеска донесе одлука за еднократна финансиска награда во висина од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70% со вакцинација на своите пациенти од вкупниот број запишани кај нив.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ