Home

Perdormire
Струмица

ВЕЧЕРВА НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ ДА ГИ ПОМЕСТИТЕ СТРЕЛКИТЕ НА ЧАСОВНИКОТ!

Home

Од ноќеска почнува летното сметање на времето. Вечерва стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, што значи дека наместо два ќе биде три часот.

Летното сметање на времето завршува на 25 октомври во 3 часот по полноќ.

Од 2021 година треба да стапи во сила предлогот за укинување на задолжителното поместување на часовникот во земјите од Европската унија.

Предлогот беше усвоен од страна на Европскиот парламент, но сепак секоја членка на Унијата ќе има можност да избере дали ќе остане на летно или на зимско сметање на времето.