СТРУМИЦА СОЧУВСТВУВА СО ЗАГУБИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ- ДЕНЕСКА ЗНАМИЊАТА НА ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА И ИНСТИТУЦИИТЕ СЕ НА ПОЛОВИНА КОПЈЕ!

февруари 13, 2023

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

Сочувствуваме за загубите со народот на Турција и Сирија за настраданите во катастрофалниот земјотрес 🙏

Од утрото знамињата на општинската зграда и институциите се на половина копје.

Струмица се солидаризира, Струмица дава почит за големиот број загубени човечки животи, Струмица тагува за нив и нивните семејства.

Никогаш и никаде да не се повтори ваква трагедија.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: