СТРУМИЧАНКАТА ИВАНА КРСТОВА ЗА „РЕВОЛУЦИЈА НА СВЕСТА“ : „Сакам да ме слушне народот – Таму долу кај Гевгелија, Дојран и мојата Струмица“

декември 21, 2021

На почетокот на месецот се одржа 24-тата Ораторска вечер „Иво Пухан“ на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Во конкренција од 14 говори, само 8 влегоа во финалето. Осумте оратори, на чело со нивните говори се бореа за една од четирите награди, а оние четири кои останаа без нив, не загубиле – туку само добиле мотив плус за следната година да бидат уште подобри.

Трет говор, кој ќе имате можност да го прочитате на Хаштаг е говорот на Ивана Крстова. Таа е студент во четврта година на наставна географија при Природно – математичкиот факултет во Скопје.

Ивана говореше за „Револуција на свеста“, а нејзиниот говор ќе може да го прочитате со кликнување на следниот линк: https://hashtag.mk/sakam-da-me-slushne-narodot-tamu-dolu-kaj-gevgelija-dojran-i-mojata-strumica-ivana-krstova-za-revolucijata-na-svesta?fbclid=IwAR3qLwOyH9_WztrjbbH1YTkf1hr3EpZGeEdi9Xgz00NXm3f1Ka93fK81FJA#

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: